Tänään käytiin anoppilassa, eli siis Villen äidillä. Juhannuksena Miuku-mamma sai viisi suloista pentua, ensimmäisen silmät aukesivat jo seuraavana keskiviikkona. Pienistä palleroista lähdettiin, ja tähän on tultu. Kävely on vielä vähän huojuvaa, mutta eipä se mitään, harjoitus tekee mestarin:) Ikää palleroilla siis 5 viikkoa.

Oranssit kaiffarit ovat poikia, ja kirjavat tyttösiä. Tässä kuvassa näkyy yhden pojan musta "kauneuspilkku" vasemmassa takajalassa. Duden toisesta korvasta löytyy myös pieni marilyn-pilkku.

1248296562_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tässä vielä yksi ylemmästä kuvasta puuttuva neiti:

1248296607_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

*

Kotosalla kärpäset ovat saaneet kyytiä sisälle eksyttyään. Väinö toi minulle "pollokärpäsen" (kaikki varmaan tietää ne isot ja kiiltävät?) näytille, naukaisi ja pisteli parempiin suihin:) Pakkohan poikaa oli kehua, suurta saalistajaa. Eipä tarvitse kärpäslätkiä.

Vinkin turkki on vain parempaan päin, karvaa ei lähde enää läheskään yhtä paljon kuin ennen. Liekö asiaa auttanut eilisiltainen "furminointi", jolla saatiin taas pakastepussillinen irtokarvaa kasaan. Vinkiltä irtoaa selvästi enemmän karkeaa irtokarvaa kuin pohjavillaa kyseisellä värkillä, Väinöltä taas toisin päin, irtoava tavara on pehmeää vanua. Eipäs ole onneksi saatu pohjavillattomia kohtia aikaiseksi, kuten muutamat ovat kertoneet. Kai harva harjausväli vaikuttaa asiaan, ja kummallakin riittää karvaa vaikka muille jakaa :D

Tässä yksi kaunis yö valvottiin Väinön kanssa, perhanan yäkyäpelit. Väinöllä riitti virtaa, mokoma heitti rallia ympäri kämppää, kolisteli ja huusi kuin syötävä kun Ville yritti nukkua. Nappasin raggarin kainaloon, valjaat päälle ja sisäpihalle hengaamaan n. 02.00. Yöperhosia riitti, ja tutkittavaa olisi riittänyt seuraavallekkin päivälle. Naapurin pihalla sattuu olemaan hiekkalaatikko, jonka viereen oli joku heitellyt muutaman lapiollisen santaa. Väinöhän pisti pyörien, hinkaten ja nautiskellen mönkimään tähän mini-Saharaan. (Ei siis tietenkään itse hiekkalaatikkoon.) Äkkiä kuului vain kilahdus ja suhahdus. Uuden fleksin lukko aukesi ja kisuli pääsi karkuun! Onneksi poitsu ei itse sitä edes tajunnut, mutta meinasi oma sydän kyllä pysähtyä. Mitähän kaikkea sitä olisi voinut sattua? Nooh, karkulainen vain takaisin kiinni fleksin päähän ja tutkimusmatka jatkui. Ja oli väsähtänyttä poikaa kun päästiin takaisin sisälle. Vinkki vain avasi toisen silmän ja jatkoi uniaan todettuaan että mehän siellä vain kolistelemme.

*

Tuli taas vaihteeksi ostettua puteli viiniä. Tällä kertaa emme tarttuneetkaan siihen tuttuun ja turvalliseen, vaan vuorossa oli romanialainen valkoviini Feteasca (13%). Viini on siis nimetty rypäleen mukaan (Feteasca Regala). Puolimakea, pehmeähappoinen, hedelmäinen, kypsän omenainen Alkon mukaan. Omaan suuhun oli aluksi hieman liian pistävä, mutta mielestäni pistävyys väheni viinin hieman lämmetessä. Suutuntuma oli melko hyökkäävä, mutta varmasti johtuu siitä, että lempiviinini sisältää alkoholia vain 8,5%. Hajusta löysin omenan lisäksi hieman aprikoosia.  Väri oli kauniin kullankeltainen ja koostumus hieman öljyinen.

Jos ruoan kanssa tarjoaisin, niin ehdottamasti jokin pehmeän makuinen kasvisruoka, kuten vaikka juustolla silattu kasviskeitto. Mutta veikkaisin, että parhaimmillaan kyseinen viini on seurustelujuomana illanistujaisissa tai muuten vain. Tätä ostetaan varmasti toistekin :)

*

Villekulta pääsi esiintymään Kokkola-lehteen, kerrankin kuulemma hyvä kuva hänestä :D Kyse oli siis Kokit kohtaa- tapahtumasta, ja pääsipä hän vilauttelemaan reseptimuistiaankin. Kyseltiin tuoretta mansikkaa sisältävää reseptiä, ja tässä oli tulos :

Mansikkatuorejuustokakku

0,5l kermaa

0,5kg tuorejuustoa

Sokeria ja vaniljasokeria oman maun mukaan (ehkä n. 1-1,5dl)

Tuoreita mansikoita pieninä paloina (reilu kourallinen, veikkaisin)

Mansikkasosetta (reilu desi riittää. Jos sose on löysää, laita vähemmän tai sekoita sekaan kaupan mansikkahilloa. )

6 liivatelehteä

Pohja:

100-150gr digestivekeksejä/kaurakeksejä/mansikkadominoa tms.

n. 75gr voita

Pinnalle:

n. 3dl mansikkasosetta

3 liivatelehteä

 

Murskaa keksit ja lisää sula voi. Taputtele murumassa irtopohjavuuan pohjalle tiiviisti.

Vatkaa kerma löysäksi vaahdoksi, lisää tuorejuusto, sokeri, mansikat ja mansikkasose. Liota liivatteita kylmässä vedessä kunnes ne pehnevät, vaihda vesi ja kuumenna hitaasti. Älä keitä! Lisää liivate massaan ohuena nauhana koko ajan sekoittaen.

Kaada massa vuokaan ja anna jäähtyä kylmässä kunnes pinta on hyytynyt. Lisää kuumaan veteen liotetut liivatteet mansikkasoseeseen ja levitä tasaisesti puoliksi hyytyneen kakun pinnalle. Anna hyytyä yön yli tai ainakin 4-5 tuntia ennen tarjoilua.

 

Tällä ohjeella kakusta tulee ISO, joten kannattaa puolittaa ohje jos vuoka on halkaisijaltaan 24cm tai pienempi.

*

Kauhiasti tuli taas tekstiä :D

Mutta Vinkkiä pötkötyttää.

1248303115_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Ja Väinöä kans.1248297308_img-d41d8cd98f00b204e9800998e